صنعت جوشكاري ، پيشرفت تكنولوژي و شرايط جديد كار
جوشکاری و تستهای غیر مخرب
بانک اطلاعات جوشکاری و تستهای غیر مخرب
درباره وبلاگ


سلام به وبلاگ بنده خوش آمدید از دوستانی که مایل به آموزش و یا در یافت مدارک بازرسی جوش ASNT و یا صدور انواع مدارک جوشکاری و انجام جوشکاری اغتشاشی می باشند لطفا به شماره بنده تماس حاصل فرماید. با تشکر مدیریت شرکت پیشرو ناظران - قدمی 09179147053 باتشکر :مدیر سایت
نويسندگان

صنعت جوشكاري ، پيشرفت تكنولوژي و شرايط جديد كار

 

همچنين تاثير تغييرات تكنولوژي بر رفتار اپراتورها ، جوشكاري و سلامتي ، مديريت منابع انساني و توصيه هاي مهم براي صنايع توليدي چون بكارگيري روباتها و ساير ماشينها توسط اپراتورهايي كه دانش كافي در رابطه با روشهاي پايه دارند ، ارائه كار جذاب ، محيط كاري خوب و فرصت هاي شغلي خوب و حقوق مناسب توسط صنايع و امثالهم نيز ذكر شده است.صنايع توليدي در اقصي نقاط دنيا مرتبا با تقاضاي روز افزون براي توليد بيشتر و كيفيت بهتر مواجه مي باشند. ابزارهاي پيشرفته با تكنولوژي جديد جهت طراحي و برنامه ريزي توليد چون طراحي با كمك رايانه، توليد با كمك رايانه،  مهندسي با كمك رايانه به صنعت معرفي مي شوند.

با ورود سيستمهاي اتوماتيك و روباتيك ، طبيعي است كه ويژگيهاي كاري كليه پرسنل تحت تاثير قرار خواهد گرفت. اين طــور به نظر مي رسد كه در اثر به كارگيـري استـــراتژي جديد صنعتي ( ماشيني شدن ) ، استفاده از نيرو و كارهاي يدي به مـــــرور زمان به فراموشي سپرده مي شود. با اين وجود گروهي معتقدند كه منابع انساني همچنان اهميت خود را حفظ كرده و حتي به آن بهاي بيشتري نيز داده خواهد شد.

جهت شفاف ساختن مطالب مورد بحث ، كارگاهي تحت عنوان worklife 2000 برگزار گرديد. در اين كارگاه ، جوشكاري به عنوان يكي از زير شاخه هاي توليد كه تغييرات تكنولوژيكي در آن به وضوح آشكار بوده و خصوصا صنايع كشورهاي اروپايي به دليل رو به نقصان گذاشتن جوشكاران ماهر توجه خاصي نسبت به آن دارند، مورد بررسي قرار گرفت. در دنيا پيشرفت تكنولوژيكي تدريجي در صنايع جوش قابل مشاهده است. روش ها و مواد جديد مرتبا معرفــي مي گردند. به موازات پيشرفت هاي ذكر شده ، واضح و مبرهن است كه منابع انساني نيز ركن مهمي است كه نبايد به فراموشي سپرده شود. در بسياري از كشورها ، صنعت جوشكاري با معضل بزرگي مواجه شده و آن عبارت از حفظ نيروي جوشكار ماهر و عدم استقبال جوانان از اين فن مي باشد. از آنجايي كه جهت احراز صلاحيت لازم براي عنوان جوشكار ماهر ، سالها آموزش و تمرين لازم بوده و از سوي ديگر محيط كار جوشكاري پر خطر بوده و تميز نمي باشد ، لذا خصوصا جوانان چندان تمايلي جهت پذيرش جوشكاري به عنوان شغل آينده خود ندارند. اين امر به خصوص در كشورهايي كه آمار بيكاري بالا مي باشد بسيار نمايان مي باشد. واضح است كه صنعت جوشكاري مي بايستي به فكر چاره بوده و راه حلي جهت اين معضل بينديشد.

 در كارگاه مربوطه مطالب ذيل مورد بحث و بررسي قرار گرفت :

-    تاثير اتوماسيون و روبات بر صنعت جوش

-    انواع عاملي كه در محيط كار بر سلامتي جوشكار تاثير مي گذارند.

-    مهارتهايي كه پرسنل مي بايستي در كارگاههاي جوشكاري سال 2000  كسب نمايند.

-    موقعيت  فعلي و آتي جوشكاري با توجه به اينكه جوانان رغبت چنداني به پذيرفتن اين فن به عنوان شغل آتي ندارند.

-    چگونه جوشكاران مي توانند به عنوان عضوي فعال و مولد تا سن بازنشستگي در اين حرفه به خدمت ادامه دهند.

-    با توجه به عدم تمايل افراد به كار در صنايع توليدي ، وضعيت احتمالي آينده چگونه خواهد بود.

-    با توجه به روابط بازار كار ، آيا نياز به ساختار جديدي مي باشد.

بطور كلي بحث بر روي تاثير تغييرات تكنولوژيكي بر شخصيت كاري و مهارتهاي مـورد نياز ، موارد پزشكي و مديريت منابع انساني متمركز شده بود.

 

 

تاثير تغييرات تكنولوژيكي بر رفتار اپراتورها

تجزيه و تحليل در زمينه معرفي تكنولوژي هاي جديد ، بر پايه كارهاي تحقيقاتي چندين موسسه جوشكاري در نقاط مختلف دنيا انجام پذيرفت. اين پروژه توسط آقاي Boekholt ، مشاور ارشد يك شركت بين المللي جوشكاري انجام گرفت.

تغييرات تكنولوژيكي ذكر شــده شامل مكانيزه شــدن و استفاده از روبات در صنايع جوشكاري مي گردد.

در زمينه مكانيزه نمودن جوشكاري ، به اهداف مهمي در جهت استفاده از سيستمهاي مكانيكي با هزينه كم يعني استفاده از ماشين هاي كوچك و يا كله گي هايي

  مزاياي اين سيستم ساده به قرار زير است :

كه تــرچ جوشكاري بر روي آنها نصب بوده نايل گرديدند.

-    حداقل هزينه سرمايه گذاري

-    بالا بردن بازدهي جوشكاري

-    تجهيزات قابل حمل بوده و انعطاف بالايي دارند

-    كيفيت يكنواخت و خوب جوشكاري

روباتها مي توانند توسط افرادي كه جهت كار با آنها آموزش ديده اند به كار گرفته شوند. احتياجي نيست كه اين اشخاص در رابطه با روشهاي جوشكاري و يا رفع عيب اطلاعاتي داشته باشند و بطور كلي از سازماندهي توليد جدا مي باشند. بنظر مي رسد كه اين سيستم بسيار نسبت به اختلالات حساس باشــد . روش ديگر ، استفاده از سيستم روبات به عنوان بخشي از پروسـه مي باشد. گروهي از جوشكاران ماهر نه تنها دانش كار را مي آموزند بكله برنامه ريزي و سرويس روبات را نيز فرا خواهند گرفت.

اين سيستم احتياج به سرمايه گذاري اوليه بيشتري دارد ولي در مقابل قابليت بالايي براي مشكلات عملي و همچنين انطباق با تغييرات خصوصا" توليدات جديد دارد.

مطالب فوق الذكر حاكي از آن است كه در آينده احتياج به اپراتورهاي صلاحيت دار جهت كار با روباتها افزوني خواهد يافت و اين اپراتورها مي بايستي دانش كافي در زمينه روشهاي جوشكاري داشته باشند. بنابر اين استخدام هاي آتي بر پايه به كارگيري جوشكاران دستي ماهر باشد.

اين نكته را نبايستي فراموش نمود كه درصد بالاي از توليدات جوشكاري به صورت دستي و با روشهاي نيمه اتوماتيك ميـگ / مـگ ، تيـگ و جوشكاري قوســي با الكترود روش دار انجام مي پذيرد . همچنين روشهاي ديگري نيز براي مقاصد خاصي به كار مي روند . در واقـع اكثر پروژه هاي جوشكاري توسط جوشكاران ماهري كه از روش هاي دستي چون ميگ / مگ براي جوشكاري لوله استفاده مي كنند ، انجام مي پذيرد.

جوشكاري و سلامتي

شرايط كاري كه در كارگاههاي سنتي جوشكاري براي سلامت جوشكاران مضر است به قرار ذيل مي باشند:

-    تشعشع شديد اشعه

-    گاز و دودهاي حاصل از جوشكاري

-    سر و صداي زياد

-    موقعيت هاي كاري نامناسب

-    قطعات سنگين

از موارد منفي روش مكانيزه مي توان به محدود بودن به جوشكاري اتصالات ساده و نياز به نظارت دايم اشاره نمود. احتياجي به مهارت دستي نبوده ولي براي ارزيابي مداوم كيفيت جوشهاي توليدي وجود جوشكار لازم مي باشد . بدين معني كه جوشكار بايستي تجهيزات و ابزار را در موقعيت مناسب قرار دهد. مزاياي جوشكاري روبات در مقايسه با جوشكاري دستي و مكانيزه مشخص است. در اين روش قابليت همچنين كيفيت توليد تقويت مي گردد. تعدادي از مزاياي اين روش عبارتند از :

-    اپراتورها در اثر تماس مستقيم با دود جوشكاري نيستند . سيستم تخليه دود معمولا" در منطقه جوشكاري قرار گرفته و عمل تخليه را به خوبي انجام مي دهد.

-    اپراتورها از اثر مضر اشعه ماوراء بنفش و تشعشع حاصل از قوس جوشكاري بوسيله پرده و يا ماسك محافظت مي شوند و احتياجي به پوشش محافظ ندارند.

-    احتياجي به تغيير مكان قطعات مورد جوشكاري نمي باشد. اين قطعات بر روي مانيپولاتور اتوماتيك قرار گرفته ، بدين ترتيب به راحتي مي توانند در زواياي مختلف قرار گيرند.

-    سيكل جـــوش روبات بطور كلي از زمان شارژ و دشارژ فيكسچـرهاي جوشكاري طولاني تر مي باشد. اين امر سبب ايجاد محيط كاري با تنش كمتر براي اپراتور مي گردد. اپراتورها بايستي در حين سيكل جوشكاري روبات زمان كافي براي شارژ قطعات در فيكسچر داشته باشند. كار در محيطي عــاري از تنش موجب برآوردن توليــد در حد نيــاز و حتي بيشتر مي گردد.

-    اپراتورهايي كه در عين حال جوشكار نيز مي باشند فرصت يادگيري مهارت هاي جديد و مفيد را دارند. بنابراين طبيعت تكراري و خسته كننده جوشكاري دستي حذف مي گردد.

توجيه لازم جهت استفاده از روبات در صنعت جوشكاري عبارت از افزايش قابليت و توانايي محيط كاري مي باشد. از آنجايي كه اپراتور و يا برنامه ريز مي بايستي زواياي ترچ و موقعيت جوشكاري را پيش بيني نمايد، لذا ضروري است كه دانش كافي در زمينه روشهاي جوشكاري داشته باشد. اين اطلاعات ، اپراتور را در ارتقاء كيفيت كاري روبات كمك مي نمايد. بدين ترتيب ، تجربيات قبلي ، وي را در رابطه با يادگيري مهارت هاي جديد مرتبط با برنامه ريزي روبات ياري مي نمايد. حيطه كاري مهارت هاي جديد بيشتر در ارتباط با خلاقيت و تفكر منطقي مي باشد. نتيجتا" اپراتورها به راحتي با رايانه و قابليت هاي آن آشنا شده و در محيط هاي توليدي مورد استفاده قرار مي دهند.

استفاده از روبات در صنايع جوشكاري به روشهاي گوناگوني انجام مي شود. به عنوان مثال ، در موارد خاصي مي توان روبات جوشكاري را به صورت منفرد و جداگانه در پروسه توليد قرار داد.

-    در معرض ابزار لرزاننده قرار گرفتن

-    ميدانهاي مغناطيسي شديد

-    در معرض حوادث كاري بودن

-    جوشكاري يك كار منفرد مي باشند

-    انتظار توليد و كيفيت بالاي كار

-    فرصت هاي ضعيف شغلي

-    بازنشستگي زود هنگام

در اكثر كشورهاي صنعتي تعداد كمي از جوشكاران مي توانند تا سن بازنشستگي همچنان به صورت حرفه اي فعال بمانند. دليل عمده اين امر مشكلاتي است كه در رابطه با سلامتي شخص پديد آمده و موجب بازنشستگي زود هنگام و يا انتقال به مشاغلي ديگر مي گردد.

جوشكاران در معرض عوارض وخيم ناشي از آتش سوزي ، سقوط از ارتفاع و يا برق گرفتگي مي باشند. همچنين در معرض آسيب هاي فيزيكي چون بريدگي ، سوختگي در اثر تماس با فلز داغ ، جرقه هاي جوشكاري و تابش اشعه هاي مادون قرمز و ماوراء بنفش نيز مي باشند. ذرات ريز و گازهاي حاصله از جوشكاري نيز موجب بيماريهاي جدي مي شوند. گازهاي حاصله از جوشكاري مي توانند موجب حالت خفگي ، ذات الريه و تب فلزي گردند.

همچنين اثرات مزمن اين گازها بر سيستم تنفسي سبب آسم و برونشيت مزمن مي شود. از آنجائيكه جوشكاران در معرض غبارهاي آزبست و همچنين دود و غبار آلومينيومي مي باشند بنابراين عوارضي چون تصلب بافت ها دامن گير آنها مي گردد و جذب آلومينيوم و منگنز نيز سبب بيماريهاي مربوط به سيستم اعصاب مركزي مي شود. جوشكاران مرد در معرض كاهش قدرت بارروي قرار گرفته كه اين نيز به دليل كرم و منگنز ناشي از جوشكاري مي باشد . بنا به گزارش انجمن مطالعات بهداشتي در سوئد  ، 90  درصد از جوشكاران در معرض بازنشستگي زود هنگام هستند . در اين آمار ، جوشكاري رتبه هفتم را دارد ، بدين معني كه 6 نوع شغل ديگر نيز موجود مي باشد كه خطر آنها از لحاظ موارد پزشكي بيشتر از جوشكاري مي باشد. از دلايل اصلي اين بازنشستگي بيش از موعد ، بيماريهاي عضلاني و جمجمه اي و سيستم گردش خون مي باشد . در مطالعات ديگري كه بر روي جوشكاران شاغل در كشتي سازي انجام گرفت ، مشخص گرديد كه ضايعات پزشكي در جوشكاران نسبت به كارگراني كه در ساير بخش ها چون كشتي و يا تعميرات موتور كار مي كنند بسيار بيشتر مي باشد و جوشكاراني كه بخاطر عوارض ناشــي از شغل ، كار خود را تــرك مي كنند 20 درصد بيشتر از كارگـراني است كه در بخش كنتــرل كار مي كنند.

از موارد بالا چنين نتيجه گيري مي شود كه از نقطه نظر پزشكي ، مشكلي كه بيش از همه سلامتي جوشكاران را به مخاطره مي اندازد ناراحتي هاي مربوط به عضلات و جمجمه مي باشد. در آينده ، مطمئنا" جوشكاري بر روي مواد پرآلياژ و آلومينيوم كه احتياج به مهارت بالا دارد ادامه خواهد داشت و موارد محدودي خواهد بود كه اين جوشكاري ها با سيستم هاي روباتيك انجام پذيرد . بنابر اين در ساليان آتي نيز جوشكاران در معرض ذرات و غبار مضر و تنش ها خصوصا" در شركتها  و سازمانهاي كوچك خواهند بود. ساعات جوشكاري در روز افزايش يافته و بدين ترتيب تاثير اين مواد بر جوشكاران بيشتر خواهد گرديد. اين مشكل به خصوص در كارگاههاي توليد قطعات بـــزرگ كه جوشكاري در يك محل و بر روي يك قطعه انجــام مي پذيرد بيشتر نمايان مي باشد. از لحاظ مسايل اجتماعي يكي از بيماريهاي رايج شغلي ، بيكاري مي باشد. بايستي به اين مسئله توجه نمود كه استفاده از سيستمهاي اتوماتيك در جوشكاري منجر به بيكاري گشته كه خود سبب تاثيرات مضري بر سلامتي مي گردد.

 

مديريت منابع انسانـي

با وجود آنكه اتوماسيون و استفاده از روبات در صنايع جوشكاري به مرور زمان اهميت بيشتري مي يابد، ولي در آينده جوشكاري دستي همچنان به عوان يك فعاليت مهم در صنعت جوش ارزش خود را حفظ خواهد نمود و تعادلي مابين روشهاي دستي و اتوماتيك بوجود خواهد آمد. معمولا" يك جوشكار در سن 30  الي 35  سالگي مهارتهاي بالا را كسب مي نمايد. در اين سن جوشكار مهارت و ظرفيت فيزيكي لازم را داشته ، با بيشتر روشها و مواد جوشكاري آشنا بوده و به عنوان عضو فعال انجام وظيفه مي نمايد. در سن 40 و يا كمي بالاتر ، مشكلاتي در رابطه با برآورد كردن نيازهــاي كار گريبان گير او خواهد شد. و در اين مرحله اگر وظايف كاري جوشكار تغيير نكند ، مشكلات پزشكي براي او پيش خواهد آمد و بعد از گذشت چند سال مسئله بازنشستگي زود هنگام و يا تغيير شغل مواجه خواهد شد . اين وضعيت در شرايطي كه نيروي كار ارزان و قابل دسترس بود و همچنين تقاضا براي جوشكاران ماهر كم بود ، به خوبي قابل حل بود. ولي امروزه شرايط تغيير كرده و دلايل اين تغييرات به قرار ذيل مي باشد :

-    در اكثر كشورها ، ترغيب جوانان به جوشكاري روز بروز مشكل تر مي گردد.

-    آمار حاكي از آن است كه در آينده خصوصا" در اروپا رقابت شديدي براي نيروي كار خواهد بود.

-    رتبه و موقعيت اجتماعي و جوشكاري در جامعه پايين مي باشد و اكثرا" فرزندان خانواده هاي كم درآمد به اين شغل روي مي آورند.

-    افزايش تقاضا براي توليد سبب افزايش زمان جوشكاري مي گردد كه خود موجب بار كاري بيشتر براي جوشكاران مي شود. اين امر خود سبب ايجاد تنش بر كليه افراد دخيل در توليد مي شود.

-    تقاضا براي كيفيت بالاتر موجب آن مي گردد كه جوشكار تحت آموزش دائمي براي كسب مهارتهاي لازم باشد .

-    اتوماسيون و استفاده از روبات نياز به اپراتورهاي داراي دانش كافي در جوشكاري و برنامه ريزي توليد را مي طلبد.

با توجه به مطالب ذكر شده چنين مي توان نتيجه گرفت كه صنايع مي بايستي متوجه مسئله رقابت فشرده در جهت استخدام و حفظ جوشكاران ماهر باشند. در اين رابطه حرفه جوشكاري بايستي مورد حمايت قرار گيرد. معرفي تكنولوژي جديد در يك سازمان بايد با همياري مشترك كارگر و كارفرما انجام پذيرد. روش و رفتار به كار گرفته شده در موسسات و جامعه بطور فزاينده اي جوشكاران را به بازنشستگي زود هنگام ترغيب مي نمايد. اين شرايط مي بايستي تغيير يابد. دانش كافي براي شروع اقداماتي در اين زمينه موجود مي باشد . در كشور فنلاند با اعمال شرايط خاصي ، جوشكاران تا سن معمول بازنشستگي يعني 65 سال به كار ادامه مي دهند. مواردي كه در نظر گرفته شد شامل شرايط اقتصادي ، وضع جسماني خوب ، علاقه به كار و مناسبات اجتماعي بودند.

مكانيسم هاي ارتقــاء توانايي كار مـــورد تجزيه و تحليل قـــرار گرفت و يك جعبه ابـــزار ( tool box ) براي موسسات طراحي گرديد. اين به اصطلاح جعبه ابزار در واقع به عنوان راهنمايي براي:

الف) اشتغال

ب) برنامه ريزي

ج) تنظيمات برحسب تقــدم كار

بودند. نتايج نه تنها از لحاظ توانايي كار رضايب بخش بودنــد ، بلكه سبب بهبود در مسئله بازنشستگي نيز گشتند.

صنايع اروپايـــي با كمبود نيروي كار مواجهند . اين امر نه تنها به خاطر عـدم توانايي حفظ و نگهداري نيروهاي ماهر فعال مي باشد ، بلكه استخدام نيروي جوان هم روز به روز رو به كاهش مي گذارد .

در كل اروپا ، مدارس مهندسي ، آموزشي و برنامه هاي آموزشي ديگر جذابيتي براي نسل جوان ندارد. صنعت جوش نسبت به ساير شاخه هاي توليد با اين مشكلات بيشتر مواجه است . بنابراين مباحث مطرح شده در اين مقاله بايستي با جديت بيشتري در نظر گرفته شود.

 

درسهايي مهم براي صنايع توليدي

-    در آينده جوشكاري دستي و اتوماتيك بطور مشترك و در كنار هم خواهد بود ولي جوشكاري دستي با مسائلي مواجه خواهد شد كه ناشي از پيشرفت هاي تكنيكي مي باشد. در آينده به كارگران با مهارتهاي بالاتر نياز مي باشد.

-    روباتها و ساير ماشين ها در صورتي كه توسط اپراتورهايي كه داراي دانش كافي در رابطه با روش هاي پايـــه مي باشند به كار گرفته شوند ، بازدهي افزايش خواهد يافت. معرفي تكنولوژي هاي جديد توليد بايستي با همكاري مديريت و اپراتورها انجام پذيرد.

-    موسسات بايستي تغييرات اساسي در سازمان خود داده تا در به كارگيري افراد مشكلي نداشته باشند. به عنوان ديگر به مسئله مديريت منابع انساني بايد توجه داشت.

-    صنايع بايد قابليت ارائه كار جذاب ، محيط كاري خوب ، فرصت هاي شغلي خوب و حقوق مناسب را داشته باشند.

-    صنايع بايد براي افراد جوان ايجاد كار نمايند.

چشم انداز صنعت جوشکاري در 2020

کلمات کليدي : جوشكاري، آمريكا، صنعت چکيده تحليلجوشکاري يک تکنيک مهم و حساس در زمينه اتصال قطعات در جامعه صنعتي مي باشد . در اين سلسله تحليل ها،آينده اين صنعت در ابتداي قرن 21 به عنوان يک روش ساخت و توليد تا سال 2020 در آمريكا  بررسي خواهد شد .

 

 بررسي صنعت حال حاضر جوشكاري

چکيده تحليل

جوشکاري يک تکنيک مهم و حساس در زمينه اتصال قطعات در جامعه صنعتي مي باشد . در اين سلسله تحليل ها،آينده اين صنعت در ابتداي قرن 21 به عنوان يک روش ساخت و توليد تا سال 2020 در آمريكا  بررسي خواهد شد .

در اين قسمت ، فصل دوم اين چشم انداز را خواهيد خواند كه به بررسي صنعت جوشكاري حال حاضر در آمريكا مي پردازد . در اين فصل  نقش صنعت جوشكاري در صنايع توليدي و دسته بندي آن به سه بخش شركت هاي جوشكاري ، شركت هاي تامين كننده تجهيزات جوشكاري ، شركت هاي استفاده كننده از تكنولوژي جوشكاري در توليد محصولاتشان و وضعيت صنايع توليدي در رابطه با صنعت جوشكاري آمده است كه شما در قسمت قبلي نقش صنعت جوشكاري و بررسي شركت هاي جوشكاري و شركت هاي تامين كننده تجهيزات جوشكاري را از نظر گذرانديد . دراين قسمت به بررسي شركت هاي استفاده كننده ازتكنولوژي جوشكاري و وضعيت صنايع توليدي در رابطه با صنعت جوشكاري خواهيم پرداخت .

شركت هاي استفاده كننده از تكنولوژي جوشكاري

تمامي صنايع توليدي از روشهاي جوشكاري در برخي مراحاحل توليد يا نگهداري تجهيزات خود استفاده مي كنند . از لحيم كاري در بردهاي كامپيوترهاي شخصي تا جوشكاري سنگين  ورق هاي فولادي براي ساخت كشتي ها يا تعمير بويلرهاي صنعتي ، صنعت جوشكاري به عنوان يك پروسه قابل اطمينان تكيه مي كند . صنايعي كه به جوشكاري وابسته اند شامل :

-          صنايع توليدي

-          صنعت اتومبيل سازي

-          ماشين آلات سنگين

-          هوا فضا

-          الكترونيك ، ساخت وسايل پزشكي و ابزار دقيق

-          نيروگاهها

-          صنايع پتروشيمي نفت و گاز

اگر چه مصرف كنندگان صنعت جوشكاري خود را بخشي از صنعت جوشكاري نمي دانند ولي پيشرفت تكنولوژي جوشكاري و استفاده از مواد جديد به آنها اطمينان ميدهد كه آنها مي توانند محصولات خود را با كيفيتي بهتر ، قيمتي مناسبتر و عمر كاري بهتري عرضه كنند . به خاطر سيستم توزيع بوجود آمده بعضي اوقات يك واسطه بين صنعت جوشكاري و صنايع مصرف كننده صنعت جوش وجود دارد و صنايع مصرف كننده
نمي توانند بطور مستقيم مشكلات خود را با صنعت جوش در ميان گذاشته يا از توصيه ها و راهنمايي هاي آنان استفاده كرده  و نيازهاي آتي خود را با آنان در ميان بگذارند . نيازهاي اتصال و جوشكاري هر صنعت متفاوت و متغير است و به نوع توليد آنها و ساير عوامل بستگي دارد .

توليد كنندگان آمريكايي الزاماتي حداقل در سه مورد زير دارند : تغيير نياز مشتريان خود ، رقابت با توليد كنندگان خارجي و جدال با قوانين و محدوديت هاي دولتي . و اين بدين معناست كه آنها دائما با مساله پيشرفت و توليد محصول با ارزش افزوده بيشتر درگيرند . تكنولوژي اتصال بايد با نيازهاي جديد صنعت مبني بر ايجاد تكنولوژي جديد جوشكاري برق در ساخت كشتي ها ، صنعت هوافضا و صنعت نفت وگاز و جوش مقاومتي پيشرفته براي صنعت اتومبيل سازي و ديگر صنايع كاربردي كنار بيايد .

همانگونه كه توليد كنندگان توليدات جديد خود را توسعه ميدهند آنها بايد قيمت توليد خود را كاهش دهند . براي رسيدن به اين قابليت انعطاف و كارايي مسئوليت توليد كنندگان نهايي به دوش تامين كنندگان قطعات آنها مي افتد تا آنها آزادانه روي مونتاژ نهايي و بازار فعاليت كنند . در نتيجه توليد كنندگان اوليه قطعات در زنجيره تامين قطعات به توليد كنندگان نهايي بسيار نزديك شده اند .

هنگامي كه مسئوليت تامين كنندگان قطعات براي طراحي و ساخت افزايش يابد براي شركتهاي كوچك مشكل خواهد بود كه هم به مسائل مالي و هم به مسائل فني رسيدگي كنند زيرا آنها به طور تمام وقت درگير مسائل روزانه توليد هستند و بايد براي ارضاي مشتريان خود تلاش كنند .

جهت گيري تمامي صنايع پايه جهت گيري صنعت جوش و اتصال است .

 

تحليل وضعيت صنعت امروز

چون فشار زياد و نياز بازار از صنعت مي خواهد كه محصولات جديدي را ارئه كند تامين كنندگان در چرخه هاي كوچكي به فعاليت خود ادامه مي دهند . هر چرخه جديد نيازهاي عملكردي محصول را افزايش مي دهد . همزمان لازم است كه محصولات جديد در قيمت توليد و قيمت عمرشان مقرون به صرفه باشند .

با وجود نياز براي توسعه محصولات ، انجمن تحقيقات امريكا يك كلاس طراحي و گروهي از مواد مهندسي جديد را معرفي كرده است . از اين روشها به طور وسيعي استفاده نمي شود ولي در بعضي محصولات جديد بكار گرفته شده است .در بسياري از موارد اين روشها با كندي پيشرفت همراه هستند و توليد كنندگان اوليه با محدوديت بكارگيري اين روشها مواجهند .

از ديگر مواردي كه با ورود محصولات جديد معرفي شد قابليت جوشكاري موادي است كه براي جوش ظراحي نشده اند . لازم است يك فيدبك از سازندگان در مورد مواد دريافت شود و روشهاي جوشكاري جديد براي جوشكاري انان در نظر گرفته شود .

مدل هاي محاسباتي پيشرفته نقش بزرگي را در طراحي نسل بعدي طراحي ابزارها و روشهاي توليد ايفا خواهند كرد كه شامل تكنولوژي اتصال مواد هم مي شود . به طور سنتي توسعه يك روش اتصال شامل آزمايشات فراوان ، آزماشي روي مواد و بررسي اتصال در عمل مي باشد . با آناليز و مدل سازي و روشهاي عددي مناسب ميتوان زمان پيشرفت و توسعه را كاهش داد و بدين وسيله به توانايي پاسخ دادن به بازار در وقت مناسب دست يافت .

 

الزام براي پيشرفت تكنولوژيكي

بطور شفاف مشخص است كه يك نياز براي توسعه پيوسته تكنولوژي جوشكاري و اتصال وجود دارد . در طول تاريخ ابداعات به منظور توسعه صنايع نظامي انجام شده اند . براي مثال جوشكاري فولادهاي مقاوم براي ساخت كشتي هاي جنگي . اين ابداعات به وسيله صنايع سنگين بكارگرفته ميشود . به طور مشابه پيشرفت اتصال و و جوشكاري آلياژهاي مقاوم به حرارت در صنايع نظامي در موتورهاي جت و راكتورهاي نظامي بكار گرفته شد. اين امر براي گذشته بوده است و بنا به دلايل زير بايد در آن تجديد نظر شود و توسعه هاي جديدي در اين مقوله انجام شود :

-     كوچك شدن امور نظامي ملي باعث كاهش سيستم هاي نظامي در حال توسعه شده كه باعث كاهش سرمايه گذاري روي تحقيقات ( شامل جوشكاري) ميشود .

-          سيستم هاي تحقيق و توسعه  R&D  صنايع نظامي به طور مشابه كاهش يافته اند .

-     اكثر كارخانه ها فعاليت هاي نظامي و تجاري خود را مجزا كرده اند كه اين امر انتقال تكنولوژي از امور نظامي به تجاري را كاهش مي دهد.

-          چرخه فعاليت هاي تجاري به سرعت تغيير ميكند كه ممكن است صنايع R&D  وابسته نظامي نتوانند با ان سازگار شوند. 

 

شرح مطلب

انستيتو پاتن در سال 1934 ميلادي پايه ريزي و تأسيس شد . اين انستيتو يكي از بزرگترين مراكز تحقيقاتي و در زمينه جوش در دنيا مي باشد. انستيتو پاتن به صورت كلي داراي مراكز چند منظوره علمي – تحقيقاتي ؛ مجتمع تكنيكي در زمينه تحقيقات بنيادي و كاربردي در زمينه جوش و تكنولوژي هاي مرتبط ؛ مركز توسعه تكنولوژي جوش ؛ سيستمهاي كنترلي و تجهيزات ؛ تحليل سازه هاي جوشكاري و اتصالات ؛ مركز مواد و متالورژي ؛ مركز آموزش و كنترل كيفيت و تستهاي غير مخرب و بازرسي جوش مي باشد . پروفسور بوريس يوگنوويچ پاتن ؛ كه علاوه بر سمت رياست مركز جوش پاتن به عنوان دانشمند و مردعلمي اين مركز مي باشد ؛ تحقيقات گسترده اي در حوزه تئوري و تجربي جوشكاري انجام داده اند و نقش مهمي در پيشرفت شاخه هاي مختلف اين علوم مانند : خواص فيزيكي قوس الكتريكي ؛ پلاسماي كم درجه (Low Temperature Plasma) ؛ تبديلات انرژي در متدهاي مختلف جوشكاري ؛ ذوب و انجماد فلزات ؛ شيمي فيزيك و هيدروديناميك جوشكاري و پروسه هاي متالورژيكي ؛ پروسه هاي تبخير و ميعان در حالت خلاء ؛ تحليل استحكام سازه هاي جوشكاري تحت بارهاي مختلف ؛ مواد و تجهيزات ؛ گسترش قابليت جوشكاري سازه هاي مختلف فلزي بر مبناي سهولت و تداوم جوشكاري اين سازه ها و توسعه تكنولوژي هاي مختلف جوشكاري در ابن راستا و مباحث متعدد ديگر كه باعث تولد تكنولوژي ها و تكنيكهاي متعدد در زمينه جوشكاري ؛ تجهيزات و مواد گرديدند .
انيستيتوي جوشكاري الكتريكي پاتون وابسته به آكادمي علوم اكراين در حال حاضر از بزرگترين مراكز تحقيق و نوسعه C&D حهان در زمينه جوشكاري مي باشد كه در سال 1934 توسط آكادمسين ، پرفسور اي.او. پاتون تأسيس گرديده است. فعاليت هاي انيستيتو ابداع و توليد مواد جديد جوشكاري و توسعه تكنولوژي هاي تازه جوشكاري مي باشد و علاوه بر آن با دانشكده جوشكاري دانشگاه پلي تكنيك كيف و ساير مراكز آموزشي ديگر همكاري داشته و نيز به تحقيق و تفحص در اين رشته مهم صنعتي مي پردازد.
انيستيتو جوش پاتون در حال حاضر مجموعه اي از موسسات تحقيقاتي ، طراحي ، آموزشي ، واحد هاي نيمه صنعتي و مهندسي است و اين انيستيتو عضو آكادمي علوم اكراين مي باشد و رئيس اين انيستيتو يعني آقاي آكادمسين پاتون در عين حال رئيس آكادمي علوم اكراين نيز هستند. انيستيتو جوش پاتون يادگار هاي صنعتي بسيار مهمي در جمهوري اكراين بجا گذاشته است.
اين موسسه در حال حاضر داراي حدود 5000 نفر پرسنل مي باشد كه متشكل از 400 نفر پروفسور و بيش از 1000 نفر دكتر و بيش از 2500 نفر مهندس مي باشد كه 1900 نفر در بخش تحقيقاتي آن فعاليت دارند.
علاوه بر اعضاء هيئت علمي بيش از 2000 نفر كارمند اين انيستيتو شاغل در دفتر طراحي ، فني و كارخانجات توليدي آزمايشي شامل كارخانه جوشكاري و تجهيزات حرارتي، كارخانه مواد مصرفي جوشكاري، كارخانه تكنولوژي هاي جديد و همچنين دفتر ويژه طراحي ، فني با توليدات آزمايشي در زمينه جوشكاري انفجاري و عمليات سازه اي مي باشد.
محدوده فعا ليت هاي انيستيتو پاتون از اعماق اقيانوسها تا اوج فضا را در بر مي گيرد.اين موسسه با بيش از66 سال قدمت و كسب اعتبار جهاني ، ثابت كرده است كه فرايند جوشكاري سهم مهمي در ارتقاي صنعتي كشور ها داشته و خواهد داشت. دامنه فعاليت هاي انيستيتو از توليد الكترودهاي جوش دستي تا ساخت دستگاههاي جوشكاري سربه سر مقاومتي از يك طرف و از انجام پوششهاي محافظ مختلف تا توليد شمش هاي فلزات استراتژيك مانند تيتانيم گسترده است. مسائل و مشكلات انتقال يافته از صنعت به بخشهاي مختلف اين انيستيتو ارجاع گرديده كه توسط كارشناسان در سطح آزمايشگاهي ، در مراكز مربوطه علمي – فني مورد تجزيه و بررسي قرار مي گيرند. سپس در مرحله Pilot Plant مورد امتحان و بر حسب مورد اصلاحات لازمه را بعمل مي آورند. پس از برطرف شدن مشكلات ، نتايج حاصله به صنعت منتقل مي شود تا پس از اعمال نظرات تجربي صنعت كاران ، بتوانند به شكل توليد انبوه در خط توليد قرار بگيرند. اين انيستيتو داراي يك مركز آموزشي و مراكز مهندسي مختلفي مي باشد كه از جمله آنها:
1) مركز مهندسي جوشكاري فشاري و مقاومتي كه جوشكاري اصطكاكي ، حالت جامد ، مقاومتي و سربه سر (flash – butt ) و جوشكاري پلاستيك ها در اين مركز انجام مي شود.
2) مركز مهندسي روباتيك ، در زمينه اتوماسيون جوشكاري تحقيق مي كند.
3) مركز مهندسي تكنولوژي ليزر.
4) مركز مهندسي الكترو اسلاگ كه از جمله كاربردهاي آن در بازسازي غلتكها و توليد شمش هاي بسيار بزرگ و تصفيه فلزات مي باشد.
5) مركز مهندسي عمليات سطحي ( Surface Treatment ) كه در آن انواع فنون پوشش دهي مانند : پوشش در خلأ ، پوشش سد حرارتي ، پوشش بعنوان سخت كاري و پوشش انفجاري وجود دارد.
ساختاركلي موسسه شامل:
1- Experimental Design Division
2- Production Work Shop
3- Manufacture of Laboratories Equipments

محققين انيستيتو در زمينه فيزيك تخليه الكتريكي Discharge Physics پلاسماي دماي پائين و الكترون بيم هايي با تمركز اشعه اي شديد، تبديل انرژي به منظور تطبيق استفاده هاي آن در دستگاههاي فني و ذوب و انجماد فلزات ، شيمي ، فيزيك و هيدرو ديناميك جوشكاري و فرآيند هاي الكترو متالوژيكي ، فرآيند هاي تبخير و چگالش در خلأ Condenstion ، فيزيك حالت جامد ، استحكام در فلزات و غير فلزات همچنين تحقق در نظريه توسعه تجهيزات ويژه و سيستم هاي كنترل اتوماتيك اين تجهيزات به پيشرفت هاي جديد دست يافته اند.

نتيجه حاصل از اين تحقيقات توسط انيستيتو با پيوند تكنولوژي هاي مختلف صورت عمل به خود گرفته است. به عنوان مثال در جوشكاري اتوماتيك زير پودري ، در جوشكاري با سرباره الكتريكي و الكتروگاز، جوشكاري جرقه اي لب به لب، جوشكاري رسوبي، جوشكاري ريزشي Deposition و همچنين در عمليات سطحي آلياژ ها، منابع تغذيه ابتكاري و سيستم هاي كامپيوتري ، تكنولوژي جوشكاري در فضا، ذوب، رويه كاري ، جوشكاري مكانيزه و جوشكاري جرقه اي لب به لب در زير آب ، تكنولوژي هاي جوش و برش مواد با پلاسما و باريكه هاي پر انرژي ، تكنولوژي تصفيه و ذوب مجدد با روش هاي سرباره الكتريكي ، قوس پلاسما و الكترون بيم ، تكنولوژي هاي ريخته گري بر اساس فرآيند هاي تصفيه كه در بالا به آن اشاره شد مي باشد.
در سالهاي اخير گسترش قابل ملاحضه اي در ارتباطات بين المللي انيستيتو با انجمن هاي ملي جوشكاري و مراكز علمي آمريكا، انگلستان ، ژاپن، كره جنوبي ، آفريقاي جنوبي و غيره بوجود آمده است. آزمايشگاهها و مراكز مشترك تأسيس گرديده و همكاري در انجام پروژه هاي بين المللي توسعه يافته است.

علاوه بر اين انيستيتو پاتون موقعيت ممتاز خود را در ميان كشورهاي مشترك المنافع CIS حفظ نموده است . در سال 1992 جمهوري هاي بيلوروسي، ازبكستان قزاقستان و فدراسيون روسيه با اكراين موافقت نامه هايي در زمينه همكاري هاي علمي و فني و تكنولوژي هاي وابسته با عنايت به نقش مهم علوم ،مهندس و توليد در زمينه جوشكاري ، لحيم كاري ، عمليات سطحي، برشكاري ، ذوب و رويه كاري هاي مخصوص و ديگر تكنولوژي هاي توليد و اتصال مواد منعقد نموده اند

انيستيتو پاتون فعاليت هاي تجاري گسترده اي با مراكز و شركت ها در بسياري از كشور هاي جهان دارد . اين فعاليت ها شامل اجازه توليد ، تكنولوژي هاي جديد، مواد و نمونه تجهيزات و همچنين انعقاد قرارداد انجام تحقيقات مي باشد. اين انيستيتو با بسياري از مراكز مشترك صنعتي در اكراين و يا در كشور هاي ديگر همكاري مي كند.
1- كمپاني Inter Turbin – Paton كه يك شركت سرمايه گذاري مشترك با هلند مي باشد و عمدتاً بر روي ساخت و انتقال تكنولوژي پره هاي توربين ها به روش الكترون بيم مشغول فعاليت هستند.

2- كمپاني MC Dermmott آمريكا با انيستيتو پاتون همكاري مي نمايد. ليسانس تجهيزات جوشكاري سر به سر لوله ها را خريداري كرده و يك كمپاني ديگر آمريكايي نيز تكنولوژي جديد جوشكاري ريل را از انيستيتو پاتون خريداري نموده است. همچنين كمپاني مك دانل داگلاس با همكاري ناسا بر روي تكنولوژي و تست غيرمخرب سازه هاي فضايي تحقيق مي كنند.
3-انيستيتو پاتون با TWI انگليس يك شركت مشترك تأسيس نموده كه بر وي موضوعات مختلف در زمينه جوشكاري و پوشش ، اتوماسيون جوشكاري و غيره فعاليت مي كنند.

4- انيستيتو پاتون بيش از 25 سال است كه با DVS آلمان همكاري داشته و اخيراً بر روي آموزش و صدور گواهينامه جوشكاران و همچنين تائيد محصولات جوشكري نيز توافق حاصل نموده اند و با كمپانب هاي مستر گربشام ، روتن ماير و مان آلمان نيز همكاري و قرارداد دارند.
5- با انيستيتو جوشكاري فرانسه و مركز تحقيقاتي ملي فرانسه C..N.R.S و كمپاني فرام اتوم Framatome بر روي توليد فولاد هاي خاص به روش الكترو بيم و رآكتور هاي هسته اي كار مي كنند.

6- انيستيتو پاتون با شركت پرات اند ويتني آمريكا يك مركز مركز مشترك بين المللي تشكيل داده اند كه روي فنون پوشش دهي خصوصاً در زمينه دانش فني اشعه الكتروني Electron Beam تحقيقات مشترك دارند. همچنين اين انيستيتو با كشور هاي فنلاند ، ژاپن، كره جنوبي، چين، اسپانيا، آرژانتين، كانادا، بلژيك و چند كشور ديگر نيز همكاري فعال دارد.
كانادا، بلژيك و چند كشور ديگر نيز همكاري فعال دارد.
7- جوشكاري با جريان فركانس بالا High Frequency Currrent Welding كه به صورت پروژه مشترك با كشور چين در جوشكاري لوله ها در حال انجام مي باشد.

8- جوشكاري مقاومتي سر به سر Flash – butt Weldig به صورت پروژه مشترك با كشور هلند انجام مي گيرد. در اين نوع جوشكاري الكترود پايه يا سيم جوش وجود ندارد و ساختمان محل جوش خيلي شبيه فلز پايه است و آنجا كه لازم باشد تمام خواص فلز پايه حفظ شود از اين نوع جوشكاري استفاده مي شود. سرعت جوشكاري بالاست و حدود 3 الي 4 برابر جوشكاري نفوذي است و براي فولاد هاي ابزار نيز مصرف مي شود كه مشابه آن در دنيا وجود ندارد.


قدمی 09179147053

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 12
بازدید هفته : 22
بازدید ماه : 19
بازدید کل : 61776
تعداد مطالب : 55
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

شرکت پیشرو ناظران